(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2013-06-06

(467) Dėl juoko: kaip norėjau tapt pirmeiviškiausiu vyru Lietuvoj

Per pietus skaitinėdamas apie tą konvenciją ir gender identity baubą, prisiminiau:
1985-ų pavasaris, baigėm universitetą, skirstymas, kas kur turės dirbt.
Nebuvau pirmūnas, —vg— įrašytas antram dešimtuke.
Ateina mano eilė. Žiūriu, ne tik mokyklos likę, dar ir dviejų darželio auklėtojų reikia. Sakau:
– Norėčiau gaut paskyrimą į vaikų darželį.
– Tie poetai visokių nesąmonių prisigalvoja! – pakėlė balsą prorektorius Sudavičius. – Į mokyklą jį, į mokyklą!
Neišvažiavau į Trakus mokytojaut. Išsisukau, gavau raštą, kad manęs ten nebereikia (žmona dar studentė, sūnus ką tik gimęs, supraskit, kaip man bus sunku kasdien kursuot Vilnius–Trakai), ir pradėjau dirbt „Vagos“ leidykloj (jaunesniuoju redaktorium Muzikologijos ir teatrologijos redakcijoj; a-moll, bet C-dur; pirmoj redaguotoj knygoj apie tenorą Valentiną Adamkevičių palikau korektūros klaidą paraše po nuotrauka: vietoj Smetanos Smetonos, – ačiū nežinau kam, kad vienas B[edřich], o kitas A[ntanas], – daug kam net patiko: humoro jausmą mėgino įžvelgt).
Štai taip žlugo mano noras tapt pirmuoju vaikų darželio auklyčiu tarybinėj Lietuvoj. Ech, gaila, dabar turėčiau kuo girtis, gal net žurnalas Žmonės apie mane parašytų... :)

4 komentarai:

  1. Nors linksma buvo skaityti, bet aš jau seniai diagnozavau (jei pamenate), jog mokytoju būti negalėtumėte. Gerokai labiau tikėtina, kad auklėtoju (argumentą žr. 2013-03-19 (428) Iš popieryno, xi: apie kultūros būvį – seniai seniai?)

    Tarp kitko: vargu ar rastumėte ir dabartinėje Lietuvoje "vaikų darželio auklytį". Tad dar ne vėlu... jei įžvelgiate tokios kaitos prasmę arba jei tas noras vėl prabudo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Įprastiniu mokytoju (klasėse po 25–30 jaunuolių, per dieną 4–6 pamokos) tikrai negalėčiau būt, sutinku su Jumis, Danute,, nepatempčiau; kartą per savaitę pabendraut su 5–10 studentų – vienas malonumas; o auklyčio darbui esu jau per senas. Na, belieka viena viltis: patirt malonumo bendraujant su būsimais anūkais :)
      Tapsmas žmogum, pirmieji gyvenimo metai – tai vadintina stebuklu šalia esantiesiems dovanojamais metais (atsiprašau, įpuoliau į pavalkiotų žodžių teritoriją).

      Panaikinti